Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери със сладоледен крем

Еклери със сладоледен крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Еклери със сладоледен крем1 / 2
01/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Не просто еклери, а шоколадово съвършенство със сладоледен крем, на които никой не може да устои!"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • вода - 200 мл студена
  • масло - 50 г безсолно
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 150 г
  • яйца - 3 броя
  • за сладоледения крем
  • сладолед - 1 к.г. ванилов
  • желатин - 15 - 20 г
  • сметана - 200 мл заквасена
  • захар - около 3 - 4 с.л. или на вкус
  • ванилия - 1 с.л. есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе сладоледения крем. Накиснете желатина да набъбне, след което го разтопете без да завира. Сладоледът трябва да е оставен на стайна температура да се поразтопи, но не докрай.

Разбийте сладоледа със сметаната и захарта до пухкав крем и при непрекъснато биене добавете ванилията и желатина на тънка струйка. Така приготвения крем сложете във фризера.

За еклеровото тесто сложете водата с маслото и солта в съд на котлона и малко преди да кипне снемете от котлона и добавете всичкото брашно. Бъркайте енергично, докато започне да се отлепя от стените на тенджерата. Оставете да се охлади леко и разбъркайте добре с яйцата, като ги добавяте едно по едно.

Готовото тесто шприцовайте на малки еклерчета в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се за около 25 минути на 190-200 градуса, предварително загряна фурна с купа вода в нея.

Готовите еклери се оставят да изстинат на отворена врата на фурната. Едва след като са напълно охладени се разрязва леко и с помощта на сладоледена лъжица се гребва от крема и се слага по топка във всеки еклер.

Може да стане и с обикновена лъжица. Пълнете еклерите непосредствено преди да ги поднесете и ги полейте със шоколадов топинг по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
32
20
10
Дай твоята оценка: