Еликсир от зелени орехчета

22/02/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Истински еликсир за душата и здравето - приемайте с удоволствие и мярка "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 835
  • Преглеждания за месеца605
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и нарязани на две зелени орехчета накисвам в ракията (използвайте ръкавици). За предпочитане е съдът (бурканът) да е с матово стъкло. За целта използвам трилитров буркан, който увивам във фолио.

Настойката престоява 45 дни задължително на тъмно заради йода. След определения период прецеждам течността през марля и смесвам със захарта и виното подходящ съд. Аз процедирам експериментално, преливам ликьора в три бутилки (в стъклени дамаджани), тъй като приготвям 3 дози.

В едната слагам ванилия, във втората пръчици канела, в третата зрънца карамфил. Така можем да угодим на всеки претенциозен вкус.

Предписание за еликсира:
Малките зелени орехчета са богати на йод, тиамин, вит. С, желязо и др. Настойката се използват при проблем с щитовидната жлеза*, за лечение на фарингит, бронхит, язва, болки в стомаха, за укрепване на имунната система, нормализиране на стомашно-чревната дейност, прочистване от паразити.

Противопоказания: при Хипотиреоидизъм ( за мое съжаление), при Базедова болест, при екзема и псориазис - изостря състоянието, при повишено съсирване на кръвта и при остър панкреатит.

Здрави и наздраве! !подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар