Джолан с картофи в гювеч

02/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Знаете ли как да приготвите джолан, така че месото да се отделя от кокала само при допир и след това буквално да се поти на езика?"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 205
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 джолана, цели
  • картофи - около 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 глава, средна
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - ронена на вкус
  • розмарин - 1 с.л.
  • вино - 200 мл червено
  • вода - 200 мл
  • мерудии - малко пресен накълцан магданоз и копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки, направете леки прорези под кожата на джолана и хубаво натъркайте цялото месо с подправките.

Всички зеленчуци почистете и нарежете по-едро. Половината от тях сипете на дъното на гювеч и поръсете с малко подправки.

Отгоре сложете ароматните джолани и ги покрийте с останалите зеленчуци. Отново малко подправки, долейте виното и водата и сложете капака. Пъхнете в студена фурна.

Първият половин час печете на максимални градуси, след което намалете на 180 градуса и печете още около 2 часа или малко повече.

Поднесете с прясно накълцани мерудии.подобни рецепти тук

5 11
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Didiel
Didiel
09.12.2016 22:52
Страхотно стана, от мен добавих един бульон, вкусът е перфектен, пекох го 3ч на 200 градуса.Месото падна от кокала само като го пипнах с вилица- уникално просто
0
1
roksana
roksana
16.02.2014 12:37
Изпробвах рецептата,но не съм очарована много от вкуса.А и много повече от 2 часа го пекох.
1
4
Цанкови
Цанкови
31.01.2016 14:11
А, на нас ни хареса много!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв