сряда, 1 октомври

Джолан с картофи в гювеч

Публикувана от:
Видяно: 11 790 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Джолан с картофи в гювеч
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 джолана, цели
  • картофи - около 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 глава, средна
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - ронена на вкус
  • розмарин - 1 с.л.
  • вино - 200 мл червено
  • вода - 200 мл
  • мерудии - малко пресен накълцан магданоз и копър

Приготвяне на Джолан с картофи в гювеч

Смесете всички подправки, направете леки прорези под кожата на джолана и хубаво натъркайте цялото месо с подправките.

Всички зеленчуци почистете и нарежете по-едро. Половината от тях сипете на дъното на гювеч и поръсете с малко подправки.

Отгоре сложете ароматните джолани и ги покрийте с останалите зеленчуци. Отново малко подправки, долейте виното и водата и сложете капака. Пъхнете в студена фурна.

Първият половин час печете на максимални градуси, след което намалете на 180 градуса и печете още около 2 часа или малко повече.

Поднесете с прясно накълцани мерудии.

4.5 от 11 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    4
    Отговор
    roksana

    2014-02-16, Оценка 2 от 5 за Джолан с картофи в гювеч

    Изпробвах рецептата,но не съм очарована много от вкуса.А и много повече от 2 часа го пекох.

Вкусна и оригинална рецепта за Джолан с картофи в гювеч. Намери ли това, което търсиш? Виж останалите специалитети за Джолан с картофи в гювеч. Изпробвани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки как да сготвим Джолан с картофи в гювеч в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.