Джолан с картофи в гювеч

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
02/04/2012
"Знаете ли как да приготвите джолан, така че месото да се отделя от кокала само при допир и след това буквално да се поти на езика?"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо19 395
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 джолана, цели
  • картофи - около 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 глава, средна
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - ронена на вкус
  • розмарин - 1 с.л.
  • вино - 200 мл червено
  • вода - 200 мл
  • мерудии - малко пресен накълцан магданоз и копър

Приготвяне на Джолан с картофи в гювеч

Смесете всички подправки, направете леки прорези под кожата на джолана и хубаво натъркайте цялото месо с подправките.

Всички зеленчуци почистете и нарежете по-едро. Половината от тях сипете на дъното на гювеч и поръсете с малко подправки.

Отгоре сложете ароматните джолани и ги покрийте с останалите зеленчуци. Отново малко подправки, долейте виното и водата и сложете капака. Пъхнете в студена фурна.

Първият половин час печете на максимални градуси, след което намалете на 180 градуса и печете още около 2 часа или малко повече.

Поднесете с прясно накълцани мерудии.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.4
Общо 12 гласували
5 8
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
roksana
16.02.2014 12:37
Изпробвах рецептата,но не съм очарована много от вкуса.А и много повече от 2 часа го пекох.
1
4
Цанкови
31.01.2016 14:11
А, на нас ни хареса много!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с