Овнешко с праз и ориз на фурна

23/02/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Безспорно това овнешко става най-вкусно, когато е приготвено на печка на дърва, но ще си оближете пръсти и вкъщи "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - около 1 кг, нарязано на порционни парчета
  • праз - 1 връзка (около 1 кг)
  • домати - 300 г (стерилизирани)
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява в 2 чаени чаши вода. Прибавя се праз лук, нарязан на колелца, олиото, солта и червеният пипер. Когато празът поомекне, се добавят доматите и оризът.

Накрая се добавя една чаена чаша вода, всичко се разбърква хубаво и се прехвърля в тавичка. Пече се в умерено загрята фурна, докато оризът набъбне и достатъчно и ястието остане на мазнина.

Сервира се, поръсено с прясно смлян черен пипер.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар