Говеждо месо в тенджера под налягане

23/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
"Говеждото става отлично в тенджера под налягане, а времето за приготвяне се съкращава почти двойно "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг, по - тлъсто
  • лук - 1 кг кромид
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в собствената му мазнина. След това добавяме червения пипер, сол на вкус и водата.

Всичко това слагаме в тенджера под налягане, затваряме и варим 30 мин. След това добавяме настъргани домати, нарязания на едро лук, подправките (без магданоза), затваряме тенджерата и варим още 30 мин.

Накрая добавяме ситно нарязания магданоз и маслото.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар