Говеждо месо в тенджера под налягане

23/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Говеждото става отлично в тенджера под налягане, а времето за приготвяне се съкращава почти двойно "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг, по - тлъсто
  • лук - 1 кг кромид
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в собствената му мазнина. След това добавяме червения пипер, сол на вкус и водата.

Всичко това слагаме в тенджера под налягане, затваряме и варим 30 мин. След това добавяме настъргани домати, нарязания на едро лук, подправките (без магданоза), затваряме тенджерата и варим още 30 мин.

Накрая добавяме ситно нарязания магданоз и маслото.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!