Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Крем от разтопен шоколад

Крем от разтопен шоколад

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Крем от разтопен шоколад1 / 3
02/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6 бр.
"Успеете ли да опазите шоколада от лакомници, такъв крем ще приготвите по тази рецепта, че ум ще ви зайде"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г
  • сметана - 350 - 400 мл течна
  • ром - 2 с.л. или ликьор или коняк
  • захар - пудра, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и заедно със 150 мл сметана го сложете на водна баня да се разтопи, като непрекъснато бъркате.

Щом се хомогенизира сместа, снемете от огъня и разбъркайте с рома и пудра захар на вкус.

Оставете да се охлади и през това време разбийте останалата сметана на пухкав крем.

Към нея добавете разтопения и охладен шоколад, като внимателно бъркате със шпатула.

Разпределете крема в десертни купички и сложете за 2 часа в хладилник преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена
Елена
Танита понеже виждам, че няма отговор.. така като гледам рецептата може би ще стане, но за самото покритие на тортата. За крем между блатовете аз лично използвам крем от "заквасена сметана" и "течен шоколад" (примерно 200 грама заквасена сметана с 300 грама (според това колко сладко искаш да е може да сложиш повече или по-малко) течен шоколад ).
20.11.2013 22:37
1
Танита
Танита
А този крем става ли за торти????Може ли тортата да се намаже с него????:):):)
22.02.2013 12:35
1
1
1
Покажи всички подкоментари