Крем от разтопен шоколад

02/04/2012
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Успеете ли да опазите шоколада от лакомници, такъв крем ще приготвите по тази рецепта, че ум ще ви зайде "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 541
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и заедно със 150 мл сметана го сложете на водна баня да се разтопи, като непрекъснато бъркате.

Щом се хомогенизира сместа, снемете от огъня и разбъркайте с рома и пудра захар на вкус.

Оставете да се охлади и през това време разбийте останалата сметана на пухкав крем.

Към нея добавете разтопения и охладен шоколад, като внимателно бъркате със шпатула.

Разпределете крема в десертни купички и сложете за 2 часа в хладилник преди да поднесете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Елена
Елена
20.11.2013 22:37
Танита понеже виждам, че няма отговор.. така като гледам рецептата може би ще стане, но за самото покритие на тортата. За крем между блатовете аз лично използвам крем от "заквасена сметана" и "течен шоколад" (примерно 200 грама заквасена сметана с 300 грама (според това колко сладко искаш да е може да сложиш повече или по-малко) течен шоколад ).
0
0
Танита
Танита
22.02.2013 12:35
А този крем става ли за торти????Може ли тортата да се намаже с него????:):):)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти