Крем от разтопен шоколад

от ИларияМастър Шеф / Автор
02/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо8 386
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • шоколад - 200 г
  • сметана - 350 - 400 мл течна
  • ром - 2 с.л. или ликьор или коняк
  • захар - пудра, на вкус

Приготвяне на Крем от разтопен шоколад

Натрошете шоколада и заедно със 150 мл сметана го сложете на водна баня да се разтопи, като непрекъснато бъркате.

Щом се хомогенизира сместа, снемете от огъня и разбъркайте с рома и пудра захар на вкус.

Оставете да се охлади и през това време разбийте останалата сметана на пухкав крем.

Към нея добавете разтопения и охладен шоколад, като внимателно бъркате със шпатула.

Разпределете крема в десертни купички и сложете за 2 часа в хладилник преди да поднесете.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.5
Общо 13 гласували
5 9
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Елена
20.11.2013 22:37
Танита понеже виждам, че няма отговор.. така като гледам рецептата може би ще стане, но за самото покритие на тортата. За крем между блатовете аз лично използвам крем от "заквасена сметана" и "течен шоколад" (примерно 200 грама заквасена сметана с 300 грама (според това колко сладко искаш да е може да сложиш повече или по-малко) течен шоколад ).
0
0
Танита
22.02.2013 12:35
А този крем става ли за торти????Може ли тортата да се намаже с него????:):):)
0
0

Най-популярните рецепти от категорията