Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи със суджук на фурна

Картофи със суджук на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Картофи със суджук на фурна1 / 4
02/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1, 2 кг
  • суджук - 2 петълчета
  • лук - 1 глава
  • чесън - няколко скилидки
  • домати - 2 броя
  • мазнина - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • риган - 1 ч.л. ронена
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на парчета, като ги слагате направо в тавата.

Суджуците нарежете на парчета - по-едри или по-дребни, вие преценете. Сложете ги при картофите.

Загрейте мазнината и запържете ситно скълцаните лук, а след като омекне и чесън.

Добавете ги към картофите и суджука и разбъркайте добре с нарязаните домати.

Поръсете с всички подправки, долейте бирата и 1 ч.ч. вода.

Пъхнете в печката в умерено загряна фурна, на около 180 градуса, да се изпече до пълна готовност на картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Никола
Никола
А всъщност, е невероятно вкусно, ако се приготви с истински продукти!
22.07.2015 19:20
3
Daniela Baeva
Daniela Baeva
Изглежда ужасно
20.09.2013 18:50
3
3