Говеждо с домати в тенджера под налягане

23/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40614101
"Това изискано ястие може да сготви дори и пълен новак в кухнята, затова го препоръчваме от сърце "
Приготвяне30 мин.
Готвене105 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 750 г
  • домати - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 10 - 12 бр. на зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената му мазнина за около 15-20 мин., посоляваме го и добавяме червения пипер.

Преместваме го в тенджера под налягане, доливаме водата и варим около 30 мин.

След това добавяме настъргани домати и подправките и варим за още 30 мин. Ако има нужда, добавяме малко брашно, за да сгъстим соса и варим още 10-12 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар