Лимецови кифлички с маслини и мак

28/02/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач239109227
"Солени кифлички с лимец и маслинки - знаете, че на всяка цена трябва да ги опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 10 с.л.
  • бяло брашно - 6 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л. ароматен с чесън
  • мая - 1 пакет на Йоткер
  • топла вода - 250 мл
  • захар - 1 ч.л. за маята
  • грис - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мак - 1 шепа макови семена
  • сух риган - 2 с.л.
  • За пълнежа
  • кашкавал - 100 г
  • маслини - 80 g Каламата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа заедно брашната, солта, гриса, семената и ги объркайте.

Предварително активирайте маята и я сипете в кладенче по средата в сухата смес заедно със зехтина. За аромат добавете сух риган.

Постепенно замесете меко и еластично тесто, което оставете за втаса за 20 минути.

Кашкавала нарежете на тънки резенчета, а маслините - на дребни парченца.

Разточете лимецовото тесто на кора и разрежете на триъгълници - като за кифлички. В основата на всеки сложете от плънката и завийте.

Подреждайте ги в тава с хартия за печене. След като кифличките втасат на топло, намажете ги със зехтин и поръсете с маково семе.

Кифличките втасват на топло, леко ги намазвам със зехтин и поръсвам с маково семе.

Лимецовите кифлички се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
28.02.2017 15:57
Благодаря за приложената снимка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв