Крем с ананас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Крем с ананас1 / 2
02/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8 чаши

Необходими Продукти

  • ананас - 700 г консервиран + още няколко резена
  • ананасов сок - 125 мл
  • захар - 100 г пудра
  • желатин - 1 с.л.
  • яйца - 4 броя жълтъци
  • ром - 4 с.л.
  • сметана - 250 мл течна, пълномаслена
  • шоколадов сос
  • мента - стръкчета прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре отцедете ананаса и нарежете на дребни парченца 700 г от него. Сложете пудрата захар в съд на котлона и щом леко се карамелизира, добавете нарязания ананас, разбъркайте и постепенно долейте сока.

Бъркайте, докато карамелът се разтвори напълно, след което отстранете от огъня и оставете леко да се охлади.

Разтворете желатина и пасирайте ананасовата смес. Разбийте жълтъците с останалата захар и рома, а отделно разбийте и сметаната.

Добавете към ананасовото пюре разтопения желатин, жълтъчената смес и накрая разбитата сметана, като внимателно бъркате.

Разпределете крема с ананас в подходящи чаши и сложете за 2 часа в хладилник. Поднесете с резен ананаса и малко шоколадов топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: