Шоколадов тарт с бутер тесто

23/02/2017
"Готови ли сте за урок по сладкарство? А за парче от този шоколадов тарт с бутер тесто?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1/2 пакет (400 г)
  • шоколад - 200 г натурален
  • течен шоколад - 150 г
  • ликьор - 50 мл шоколадов
  • пудра захар - 40 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • масло - 180 г
  • какао - за украса
  • пудра захар - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова. Яйцата разбиваме със захарта.

Охладената смес от шоколад и масло прибавяме към яйчената смес на тънка струйка и разбиваме, докато получим хомогенна смес.

Бутер тестото разстиламе във формичка за тарт. Покриваме с хартия за печене и поставяме отгоре боб/ориз или едра сол, за да не се деформира тестото при печене.

Печем тарта за около 12 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна. Леко охлаждаме полуготово тесто и го намазваме с течния шоколад.

Отгоре внимателно се излива другата шоколадова смес. Печем тарта за около 18-20 мин. на 170 градуса (без вентилатор).

Поднасяме тарта охладен и поръсен с какао и/или пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар