Пълнен джолан

02/04/2012
Боги
отБогиНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 970
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 джолана
  • вино - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио
  • за пълнежа
  • лук - 1 глава
  • чесън - 6 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 1 ч.ч. нарязани
  • яйца - 2 броя сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте 3 скилидки чесън и ги объркайте с малко сол, черен и червен пипер, 2 с.л. вино, соевия сос, розмарина и 1-2 с.л. олио. Добре намажете джоланите с тази смес и оставете да престоят за 2 часа в хладилника.

Загрейте малко мазнина и запържете скълцания лук, останалия скълцан чесън, настъргания морков и нарязаните гъби. Щом всичко поомекне, овкусете с подправки и снемете от котлона. Разбъркайте пълнежа с натрошените сварени яйца.

Направете прорези по средата на джоланите, за да стане като джоб и напълнете месото с плънката. Зашийте ги и прехвърлете в намазнена тава. Залейте го с виното, сложете фолио и го пъхнете да се пече в умерено загряна фурна.

Пекат се за 2 часа на около 220 градуса фурна. Към края по желание се маха фолиото и се добавят зеленчуци за гарнитура. Допича се до омекване на зеленчуците.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар