Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Говежди стек със специален сос

Говежди стек със специален сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Говежди стек със специален сос1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо филе - 600 г
  • пържени филийки - 6 бр. малки
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • за соса
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • горчица - 2 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и ги начукваме много добре. След това ги посоляваме със сол, черен пипер и кимион. Овалваме порциите месо в брашното и ги изпържваме в сгорещеното масло.

Върху изпържените филийки слагаме по едно изпържено парче месо. Забождаме с клечка за зъби и всяко парче поръсваме с настърган кашкавал, смесен с двете яйца.

Нареждаме месото в намазана с масло тавичка и печем на умерена фурна докато порозовее.

През това време смесваме всички съставки за соса и с него заливаме готовото вече месо. Отгоре украсяваме със стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: