Точени банички със сирене

23/02/2017
"На перфектната баница не ѝ трябват много съставки, а точна и любяща ръка, която да я замеси и наточи. Останалото го знаете "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • брашно - за меко тесто
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от вода (гореща, колкото да ти търпи пръста), щипка сол, брашно. Разделя се най – малко на 6 питки (топки). Всяка се разточва в големина на чиния.

Всяка се намазва с мазнина и следващата се слага отгоре, като последната не се маже. Разточва се тесто с дебелина не повече от около 2-3 мм.

Прави се гъста смес от сирене и яйца (да няма вода). На половината на кората се слага сместа, а с другата половина се захлупва. Реже се на фигурки и се пържи в гореща мазнина (тя трябва да е много) като мекиците.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар