Домашни кнедли с богат сос

23/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Знаете, че нищо не може да се сравни с вкуса на домашно приготвените кнедли, особено гарнирани с богат сос. Да ви е сладко и да не забравите да счупите бутона от лайкове!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • мая – 1/3 кубче
  • вода - 250 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • за соса
  • домати - 2 бр. големи
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки – 1/2 червени
  • маслини – 100 г без костилка
  • шунка - 100 г
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • босилек
  • лют червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Пресейте брашното в тавичка, направете кладенче и сипете в него маята, разтворена в топлата вода, добавете солта отстрани по брашното и замесете тесто.

Затворете тестото в купа или найлонов плик, като затворите така, че да има празно пространство и го сложете в хладилника да престои 2-3 часа, където ще втаса и уголеми обема си. Сложете 2-3 литра вода в дълбока тенджера на котлона с 1 ч.л. сол да заври.

Премесете тестото върху набрашнен плот и потапяйки пръсти в брашно, късайте бързо от тестото парченца с неправилна форма, големи, колкото бадемова ядка и ги пускайте във врящата вода.

Разбъркайте няколко пъти. Варете около 8-10 минути и изваждайте с решетъчна лъжица в тавичка готовите кнедли. Напръскайте с 2 с.л. зехтин и разбъркайте, за да не изпръхват, а отгоре посипете с накълцаната шунка.

За соса: Сложете на котлона да загрее тиган с 3-4 с.л. зехтин и пуснете да се запържи смачкания чесън и нарязаната червена чушка на ситно. Прибавете настърганите червени домати, предварително бланширани и обелени.

Гответе 3-4 мин., след което добавете маслините, които сте нарязали на колелца. Подправете с по две щипки от подправките, една щипка люто и оставете да клокне още 5-6 минути. Залейте с доматения сос готовите кнедли и разбъркайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар