Пълнени сухи чушки с бял боб

23/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Един от шедьоврите на класическата Българска селска кухня, който трябва да присъства на трапезата ни не само на Бъдни вечер, а и при всяка възможност "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 831
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Залейте боба в тенджера с гореща вода, кипнете на огъня, изхвърлете водата и залейте отново с топла вода. Сварете боба добре, като по време на варенето, овкусете със сол и поръсете с девесил и джоджен. С решетъчна лъжица извадете боба от тенджерата в купа.

Загрейте олио в тиган и запържете накълцания на кубчета лук заедно с нарязания на кубчета морков и прясната чушка, а след малко и домата. Разбъркайте заедно с отцедения боб.

Сложете на огъня съд с вода да заври и изключете. Пуснете сухите чушки да се изкиснат за 3 минути и извадете в една паница.

Поомекналите чушки се пълнят с бобена плънка. Боднете всяка чушка на едно място леко с острието на ножа. Подредете ги в малка тавичка така, че прорезът да лежи на дъното и ги залейте с 1-2 черпака от бобената чорба.

Загрейте фурната и сложете чушките да се пекат на 180 градуса около 20-30 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!