Картофено руло с моцарела и шунка

23/02/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196383969314
"Винаги сме казвали, че моцарелата е перфектното допълнение към картофеното руло, опитайте и ще видите, че ще се съгласите с нас "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 347
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. едри
  • шунка - 6 бр. големи кръгчета, свинска
  • моцарела - 125 г
  • сол - на вкус
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • чубрица
  • олио - за намазване
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се варят в подсолена вода, докато омекнат. Прецеждат се и с вилица се намачкват на пюре.

Добавя се ситно нарязан лук, ронена чубрица, сол, черен пипер, чукват се и яйцата. Разбърква се добре на гладка смес и със супена лъжица се оформя на блат върху намазнена леко хартия за печене.

Печем блата в загрята фурна 180 градуса за 20 минути до леко розово и блатът да се стегне. Изважда се върху нов лист хартия. Старият, с който се пече, внимателно се отлепва.

Върху него се нареждат кръгчета шунка, отгоре нарязаната моцарела и се завива на руло откъм по-късата страна.

Поставя се в намазнена тава, отгоре се намазва леко с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса още 20-25 минути, докато се зачерви. Изважда се в чиния и се нарязва с къдрав нож. Поднасяме с гарнитура по избор. Много лесно, бързо и вкусно!подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Пламена
Пламена
10.03.2017 18:41
Звучи вкусно ще го пробвам !
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Тавата е с размер 26 на 34 см ,с нея пека и блатове за сладки рула ,тавата от новата ми печката е много голяма ,а тази ми е от старата печка нещо от рода на Раховеца !
1
0
Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
03.03.2017 19:01
Искам да попитам каква е големината на тавата?Като гледам на снимката,предполагам че блата се пече в тавата на фурната.Мисля че е от значение дебелината на блата ,за да не се чупи като се завива,за това питам.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв