Обърнат сладкиш с киви без печене

23/02/2017
"Дайте ни малко бисквитки за торта и възможност да разгърнем въображението си и гледайте какъв сладкиш ще ви приготвим "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 096
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с. л.
  • нишесте - 1 пакет ванилия
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 2 с. л.
  • течна сметана - 100 мл
  • течен шоколад - 100 г
  • бисквити за торта - 10 бр.
  • какаови изрезки - 1 средна купа
  • киви - 2 бр.
  • банани - 2 бр. меки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта в касерола. В купа се разбиват жълтъкът, нишестето и останалите 100 мл прясно мляко. Сипва се в горещото прясно мляко на тънка струя и бъркаме с вилица докато се сгъсти.

Снема се от котлона и добавяме маслото, разбърква се докато от топлината се разтопи и оставяме да се охлади. В отделен съд с миксер се разбива сладкарска сметана до меки връхчета, добавя се течният шоколад, отново се разбърква на гладък крем.

Смесват се охладеният ваниловия крем, сметановият крем и намачкани с вилица банани. Бисквитите се начупват на парченца, кивито се обелва и нарязва на кръгчета. На дъното на кръгла купа се застила прозрачно фолио, нареждат се кръгчета киви.

В крема се сипват част от какаовите изрезки и начупени бели бисквити за торта, като се отделя малка част за дъното на обърнатия сладкиш. Разбърква се добре да попият всички парченца от крема, без да стават на каша и сипваме върху кивито.

Най-отгоре се нареждат какаовите изрезки, като се обърне сладкишът те са основата. Завива се с краищата на фолиото и оставяме за една нощ в хладилник. На другия ден се обръща в чиния, нарязва се и хапваме с удоволствие!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар