Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с тиквички и заешки бульон

Ориз с тиквички и заешки бульон

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424492506241
Ориз с тиквички и заешки бульон
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 2
23/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Просто нещо вкусно и здравословно за обяд, да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г басмати
  • моркови - 3 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • бульон - от заешко месо
  • сол
  • лук - 2 глави
  • бял пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прецеждаме бульона от варенето на заешкото месо. В тава нарязваме лука.

Оризът е хубаво да се накисне поне за 6 часа. Добавяме към лука ориза и нарязаните на кубчета зеленчуци и бульона.

Подправяме и слагаме да се пече за 20 минути. След това разбъркваме и печем още до готовност. Бульонът е мазен и аз не сложих мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: