Тарама от попчета

23/02/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Супер мезе за бяло винце - приготвя се толкова лесно и има вълшебен вкус "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • тарама - 200 г от попчета
  • червен лук - 1/2 средна глава
  • олио - 80 мл.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • лайм - кората от 1/2 лайм
  • хляб - 5 филийки сух

Начин на приготвяне

Накисвам хляба във вода, отцеждам и много го изстискам. Не отделям корите, защото после пасирам.

Поставям ги в купата на блендера, като към тях прибавям настъргания лук, лимонова кора и тарамата* /от лятото винаги осолявам и запазвам в хладилника осолен хайвер, от прясно уловени попчета/.

Разбивам и изсипвам на тънка струйка олиото и изцедения лимонов сок.

Прибавям галета, ако е необходимо да сгъстя тарамата. Гарниран с резени лимон, тази тарама е чудесно предястие с препечени филийки.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар