Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо филе с картофи, гъби и шунка

Говеждо филе с картофи, гъби и шунка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Говеждо филе с картофи, гъби и шунка1 / 2
23/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо филе - 6 бр.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • шунка - 150 г
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.ч. телешки
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • картофи - 1 кг сварени (трябва да са цели)
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме месото много добре и го изпържваме в 2 с.л. масло до златисто.

Върху всяко изпържено филе слагаме по 1 с.л. от предварително задушените в половината масло гъби и шунка, които сме нарязали на ситно. Поръсваме подправките и завиваме на руло.

Завързваме ги добре и ги нареждаме в пръстен гювеч. Заливаме ги с виното и бульона, в който сме разбили брашното. Добавяме горчицата и доматеното пюре, захлупваме и печем на умерена фурна за 60 мин.

Когато ястието е готово го сервираме в порционни чинии в които слагаме сварените цели картофи, заляти с останалото масло, запържено с малко черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: