Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Говежда пастърма със зрял фасул в гърне

Говежда пастърма със зрял фасул в гърне

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Говежда пастърма със зрял фасул в гърне1 / 2
23/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
400 мин.
Общо
440 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говежда пастърма - 250 г
  • боб - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • пушени гърди - 100 г
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица
  • девесил
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме пастърмата и боба с вода и ги оставяме да престоят за една нощ.

След това ги слагаме в гърне, заедно с всички подправки, нарязаните на парчета гърди и едро нарязаните зеленчуци.

Добавяме брашното и доматеното пюре, разбити в малко вода и доливаме с вода, но не до горе.

Варим ястието на слаб огън за 6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: