Задушено телешко с гъбен сос и сотирани картофки

23/02/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3161141478
"Ето на това му казваме ястие за ценители. А вие си запишете рецептата, за да впечатлите и вашите гости с него "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо648
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива и се нарязва на ивички. Слага се в намазана с масло тава, поръсва се със сол и черен пипер и се залива с 1 чаена чаша гъбен бульон, колкото леко да се покрие дъното на тавичката. Картофите се обелват, измиват и нарязват на пръчици, като за пържене. Прибавят се и те в тавичката.

Маслото се разпределя на малки кубчета върху продуктите, накрая поръсваме със ситно нарязаната скилидка чесън, покрива се с алуминиево фолио и се пече на умерена температура около 20-25 минути на средна решетка и включен вентилатор.

Тавичката се изважда, внимателно се отстранява фолиото, ако е необходимо се добавя още малко бульон, разбърква се и отново се връща във фурната, за да хване апетитна коричка.

Соса се приготвя, като се загрява олиото в тиган, запържва се брашното, добавя се останалия бульон от тавичката и се вари на тих огън докато се сгъсти.

Сервирайте в плитка чиния част от телешкото, порция картофки и залейте всичко с гъбения сос.
Накрая поръсете с лют червен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Рецептата е добра, но така не се приготвят сотирани картофи, и би трябвало рецептата да е: "Задушено телешко с гъбен сос и картофки на фурна."
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв