Оризов кейк със зеленчуци

24/02/2017
Янка Горанова
отЯнка ГорановаГотвач178142313
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В около 3 литра подсолена гореща вода, слагаме кафявия ориз да се свари до готовност.

Режем зеленчуците, тиквичките на полумесеци, морковите на кръгчета, а броколите и карфиола ги разделяме на розички. Отцеждаме ориза и слагаме зеленчуците да се бланшират в същата вода за около 5 минути.

В тава разпределяме ориза на дъното и слагаме зеленчуците отгоре. Овкусяваме със сол е червен пипер на вкус.

Доматите ги режем на ситно, смесваме ги със ситно нарязания магданоз и мащерката. Разпределяме върху зеленчуците.

Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и сирене. Слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна, за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!