Говеждо с кнедли и зеленчуков сос със сметана

28/02/2017
dobrinот dobrinНовак
"За специалните моменти и скъпите гости - крехко говеждо с кнедли и уникален сос "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на едро и се запържват леко.

Цялото парче месо се поставя в тенджерата и също се запържва леко заедно със зеленчуците, залива се с вода, посолява се, слагат се подправките и се вари до готовност на месото.

След като готовото месо се извади, сосът се пасира, прибавя се сметаната и малко горчица, а ако не е достатъчно гъст, може да се сгъсти с мляко и брашно. Месото се реже на филийки.

За кнедлите:
Тестото се меси като за хляб, оформят се 4-5 топки и се разточват като за малки хлебчета, завира се вода, леко подсолена, кнедлите се варят 22 мин /по 11 от всяка страна/, а след като се извадят, се надупчват с шиш и се намазват с олио.

Готовите охладени кнедли може да се съхраняват във фризер дълго време.

На порция се сервират 4 филийки кнедла и 4 парчета месо, заляти със соса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар