Гъбена супа с фиде

24/02/2017
"Ароматна постна супичка за всички гладни, още по-гладни и много гладни наши читатели "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо912
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме гъбите на ивички. Лукът и морковът нарязваме на малки кубчета и ги слагаме да се запържат в мазнината за около 3-4 минути, като бъркаме да не загори.

След това прибавяме и гъбите като пържим още 1-2 мин. Сипваме 3 литра вода и оставяме да ври 20 мин.

След това прибавяме фидето, сол, черен пипер и нарязания на ситно магданоз и варим докато е готово фидето.

През това време разбиваме киселото мляко и жълтъка. Взимаме от супата и слагаме по малко при киселото мляко, като бъркаме, за да уравновесим температурата да не се пресече и връщаме отново в супата, като сипваме полека и бъркаме.

Варим още 2-3 минути като бъркаме и махаме от котлона. Готово е за сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар