Хрупкави картофки

24/02/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Взимайте бирата и идвайте, картофките ще са готови само за 15 минути "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 006
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и разрязват наполовина. Маслото и кърито се слагат в голям съд и се разбъркват добре.

Слагат се картофите и се овалват добре в сместа. Подреждат се върху огнеупорна чиния на един слой и се посоляват.

Пече се 12-15 минути при 30% мощност на микровълновата и температура на горещия въздух 250°С, като се разбърка 2 пъти, докато картофите станат хрупкави, със златистокафява коричка.

Картофите се сервират поръсени с къри, с нарязания кориандър и украсени с лимонови резенчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар