вторник, 30 септември

Винен кебап с гъби

Публикувана от:
Видяно: 30 122 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Винен кебап с гъби
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3-4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г за готвене
  • гъби - към 200 г
  • червено вино - 3 чаши
  • домати - 3 броя
  • моркови - - 2 броя
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - 2 с.л. накълцан пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 глава
  • брашно
  • олио - около 100 мл

Приготвяне на Винен кебап с гъби

Загрейте мазнината в тенджера и сложете накълцания лук да се запържи. Добавете след малко нарязаното на парчета свинско и разбърквайте, за да не загори.

Бъркайте, докато месото се запържи равномерно и добавете нарязаните ситно моркови, целина, както и нарязаните при нужда гъби.

Долейте виното след малко, разбъркайте, сложете дафиновия лист и прибавете настърганите домати.

Оставете да поври, докато всичко омекне и месото е напълно сготвено и добавете останалите подправки.

Може да сгъстите соса, като разтворите 2 с.л. брашно във вода и го разбъркате към винения кебап. Оставете да поври още 2-3 минути, свалете от огъня и добавете накълцания магданоз.

Поднесете винения кебап с гъби с гарнитура от сварен ориз.

4.3 от 20 Гласа

Отзиви (7)

  • 0
    0
    Отговор
    Кольо

    2014-06-03, Оценка 5 от 5 за Винен кебап с гъби

    Много добър! Наложи ми се лека корекция, поради наличните продукти и ограниченото време. Набързо минах месото през горещата мазнина и веднага го извадих в тенджера под налягане плюс чаша вино, чаша доматен сок, зърна чер пипер и дафинов лист за 30 мин. През това време в олиото задуших 2 глави лук(плюс солчица), моркова и гъбите. Добавих останали ми чаша доматен сок и една трета буркан белени домати. Тук върнах готовото месо със сосчето и добавих останалите подправки, а за корекция на киселинността добавих по 3-4 сушени сливи и кайсии. След още 5-10 мин. беше готов и с гъст сос даже без брашно. Да ви е сладко!
  • 1
    0
    Отговор
    янка

    2014-03-25, Оценка 5 от 5 за Винен кебап с гъби

    може и картофено пюре да се поднесе кебапа
  • 0
    0
    Отговор
    Милена

    2013-03-24, Оценка 3 от 5 за Винен кебап с гъби

    Виното е много. То стяга месото и то става жилаво. На това количество продукти, най-много чаша вино, другото количество течност се замества с бульон.
  • 0
    0
    Отговор
    JANA

    2013-03-13, Оценка 5 от 5 за Винен кебап с гъби

    С МАЛКО ЗАХАР НЕ КИСЕЛЕЕ И СТАВА ПЕРФЕКТНО
  • 0
    0
    Отговор
    домакиня

    2012-11-14, Оценка 4 от 5 за Винен кебап с гъби

    Наистина и на мен ми стана доста кисел соса,не се кусваше, добавих 2 с л захар и се подобри вкуса.Аз лично ако го правя втори път вместо 3ч вино ще сложа само една и 2 ч вода за да не киселее
  • 0
    0
    Отговор
    Провал

    2012-07-15, Оценка 3 от 5 за Винен кебап с гъби

    Давам "става", въпреки че не ми хареса, но по-скоро аз сбърках нещо при готвенето. Соса не се сгъсти достатъчнои стана прекалено кисел заради доматите :( Мисля да пробвам пак скоро време :Р.
  • 1
    0
    Отговор
    Александров

    2012-04-10, Оценка 5 от 5 за Винен кебап с гъби

    хареса ми тази рецепта,ястието е супер особено с ориз за гарнитура!!!

Домашна и лесна рецепта за Винен кебап с гъби. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни рецепти за Винен кебап с гъби. Доказани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Винен кебап с гъби в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.