Винен кебап с гъби

от А.БорисоваНовак
03/04/2012
"Може да впечатлите всеки мъж с порция от този вкусен винен кебап с гъби, стига да не е вегетарианец или веган. Тях ще трябва да впечатлите по друг начин "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44 869
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тенджера и сложете накълцания лук да се запържи. Добавете след малко нарязаното на парчета свинско и разбърквайте, за да не загори.

Бъркайте, докато месото се запържи равномерно и добавете нарязаните ситно моркови, целина, както и нарязаните при нужда гъби.

Долейте виното след малко, разбъркайте, сложете дафиновия лист и прибавете настърганите домати.

Оставете да поври, докато всичко омекне и месото е напълно сготвено и добавете останалите подправки.

Може да сгъстите соса, като разтворите 2 с.л. брашно във вода и го разбъркате към винения кебап. Оставете да поври още 2-3 минути, свалете от огъня и добавете накълцания магданоз.

Поднесете винения кебап с гъби с гарнитура от сварен ориз.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 20
4 0
3 1
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Кольо
Кольо
03.06.2014 19:40
Много добър! Наложи ми се лека корекция, поради наличните продукти и ограниченото време. Набързо минах месото през горещата мазнина и веднага го извадих в тенджера под налягане плюс чаша вино, чаша доматен сок, зърна чер пипер и дафинов лист за 30 мин. През това време в олиото задуших 2 глави лук(плюс солчица), моркова и гъбите. Добавих останали ми чаша доматен сок и една трета буркан белени домати. Тук върнах готовото месо със сосчето и добавих останалите подправки, а за корекция на киселинността добавих по 3-4 сушени сливи и кайсии. След още 5-10 мин. беше готов и с гъст сос даже без брашно. Да ви е сладко!
2
0
янка
янка
25.03.2014 19:11
може и картофено пюре да се поднесе кебапа
3
0
Милена
Милена
24.03.2013 09:34
Виното е много. То стяга месото и то става жилаво. На това количество продукти, най-много чаша вино, другото количество течност се замества с бульон.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти