вторник, 24 май

Винен кебап с гъби

03/04/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3-4
Изпрати Винен кебап с гъби
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо43 511
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г за готвене
  • гъби - към 200 г
  • червено вино - 3 чаши
  • домати - 3 броя
  • моркови - - 2 броя
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - 2 с.л. накълцан пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 глава
  • брашно
  • олио - около 100 мл
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Винен кебап с гъби

Загрейте мазнината в тенджера и сложете накълцания лук да се запържи. Добавете след малко нарязаното на парчета свинско и разбърквайте, за да не загори.

Бъркайте, докато месото се запържи равномерно и добавете нарязаните ситно моркови, целина, както и нарязаните при нужда гъби.

Долейте виното след малко, разбъркайте, сложете дафиновия лист и прибавете настърганите домати.

Оставете да поври, докато всичко омекне и месото е напълно сготвено и добавете останалите подправки.

Може да сгъстите соса, като разтворите 2 с.л. брашно във вода и го разбъркате към винения кебап. Оставете да поври още 2-3 минути, свалете от огъня и добавете накълцания магданоз.

Поднесете винения кебап с гъби с гарнитура от сварен ориз.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.4
Общо 25 гласували
5 20
4 0
3 1
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Кольо
03.06.2014 19:40
Много добър! Наложи ми се лека корекция, поради наличните продукти и ограниченото време. Набързо минах месото през горещата мазнина и веднага го извадих в тенджера под налягане плюс чаша вино, чаша доматен сок, зърна чер пипер и дафинов лист за 30 мин. През това време в олиото задуших 2 глави лук(плюс солчица), моркова и гъбите. Добавих останали ми чаша доматен сок и една трета буркан белени домати. Тук върнах готовото месо със сосчето и добавих останалите подправки, а за корекция на киселинността добавих по 3-4 сушени сливи и кайсии. След още 5-10 мин. беше готов и с гъст сос даже без брашно. Да ви е сладко!
2
0
янка
25.03.2014 19:11
може и картофено пюре да се поднесе кебапа
3
0
Милена
24.03.2013 09:34
Виното е много. То стяга месото и то става жилаво. На това количество продукти, най-много чаша вино, другото количество течност се замества с бульон.
0
0
JANA
13.03.2013 11:06
С МАЛКО ЗАХАР НЕ КИСЕЛЕЕ И СТАВА ПЕРФЕКТНО
0
1
домакиня
14.11.2012 13:04
Наистина и на мен ми стана доста кисел соса,не се кусваше, добавих 2 с л захар и се подобри вкуса.Аз лично ако го правя втори път вместо 3ч вино ще сложа само една и 2 ч вода за да не киселее
0
0
Провал
15.07.2012 12:22
Давам "става", въпреки че не ми хареса, но по-скоро аз сбърках нещо при готвенето. Соса не се сгъсти достатъчнои стана прекалено кисел заради доматите :( Мисля да пробвам пак скоро време :Р.
0
0
Александров
10.04.2012 14:58
хареса ми тази рецепта,ястието е супер особено с ориз за гарнитура!!!
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Винен кебап с гъби. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни рецепти за Винен кебап с гъби. Доказани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Винен кебап с гъби в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.