Омлет на фурна с бекон и чери домати

24/02/2017
Nikki Valkovaот Nikki ValkovaНовак
"Свеж спанак, препечен бекон и чери доматки - колко още причини ви трябват да опитате този вкусен омлет на фурна?"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и оставяме на страна. В тиган, подходящ за фурна, запичаме бекона, готовия бекон нарязваме на лентички/кубчета и оставяме също настрана.

В същия тиган без да го мием запържваме лука, нарязан на ситно и целите чери домати.

Като омекне лукът намаляваме огъня, връщаме бекона в тигана и добавяме спанака и накълцания див лук, подправяме със сол и пипер. Задушаваме всичко за минутка и добавяме разбитите яйца.

Без да разбъркваме махаме тигана от котлона и го поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Пече се до готовност на яйцата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар