Леопардово руло с орехова плънка

24/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Шарката на леопарда е важна, защото така рулото е поне два пъти по-вкусно А как точно да ги направите ще разберете, като прочетете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо768
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия – 2 прахчета
  • ПЛЪНКА
  • пудра захар – 3 с.л.
  • масло - 125 г
  • конфитюр от ягоди – 250 г
  • прясно мляко – 100 мл
  • орехи – 1 ч.ч. нарязани
  • за шарка
  • какао
  • сладкарска боя - оранжева
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, заедно със захарта много добре до побеляване. Прибавете брашното и ванилията.

Върху хартията за печене, която сте застлали в тавата от фурната, предварително направете шарката на леопарда.

За тази цел най-напред отделете от пандишпановата смес в две кафени чашки. Едната оцветете с какао, а другата оцветете с оранжева сладкарска боя.

Всяка оцветена смес се сипва в отделна фунийка, направена от готварска хартия. Отрежете връхчето и ползвайте вместо пош. Първо очертайте кръгчета от тъмната смес, а след това запълнете всяко кръгче вътре с оранжевата смес.

Загрейте предварително фурната на 180 градуса и сложете тавата, за да се запече шарката съвсем леко, за не повече от 2 минути.

Извадете от фурната, без да изключвате. Излейте пандишпановата смес върху вече запечената шарка. Върнете отново във фурната и изпечете блата за 10-12 мин. Извадете и отстранете хартията.

За плънката:
Загрейте прясното мляко и залейте нарязаните орехи. Оттеглете да се поохладят. Разбийте мекото краве масло с три лъжици пудра захар.

Прибавете конфитюра и орехите. Разбъркайте сместа и намажете блата от горната-гладката страна.

Завийте рулото да се вижда шарката на леопарда.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
24.02.2017 10:05
Чудно се е получило, Дани :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв