Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Леопардово руло с орехова плънка

Леопардово руло с орехова плънка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Леопардово руло с орехова плънка
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Шарката на леопарда е важна, защото така рулото е поне два пъти по-вкусно А как точно да ги направите ще разберете, като прочетете рецептата"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • ПЛЪНКА
  • пудра захар - 3 с.л.
  • масло - 125 г
  • конфитюр от ягоди - 250 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
  • за шарка
  • какао
  • сладкарска боя - оранжева
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, заедно със захарта много добре до побеляване. Прибавете брашното и ванилията.

Върху хартията за печене, която сте застлали в тавата от фурната, предварително направете шарката на леопарда.

За тази цел най-напред отделете от пандишпановата смес в две кафени чашки. Едната оцветете с какао, а другата оцветете с оранжева сладкарска боя.

Всяка оцветена смес се сипва в отделна фунийка, направена от готварска хартия. Отрежете връхчето и ползвайте вместо пош. Първо очертайте кръгчета от тъмната смес, а след това запълнете всяко кръгче вътре с оранжевата смес.

Загрейте предварително фурната на 180 градуса и сложете тавата, за да се запече шарката съвсем леко, за не повече от 2 минути.

Извадете от фурната, без да изключвате. Излейте пандишпановата смес върху вече запечената шарка. Върнете отново във фурната и изпечете блата за 10-12 мин. Извадете и отстранете хартията.

За плънката:

Загрейте прясното мляко и залейте нарязаните орехи. Оттеглете да се поохладят. Разбийте мекото краве масло с три лъжици пудра захар.

Прибавете конфитюра и орехите. Разбъркайте сместа и намажете блата от горната-гладката страна.

Завийте рулото да се вижда шарката на леопарда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудно се е получило, Дани :)
24.02.2017 10:05
1
1
Покажи всички подкоментари