Ирландска содена питка с тиквено семе

24/02/2017
"Не става пухкава, но е толкова вкусна и ароматна, че много ще сбъркате, ако не я опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискваме лимона в млякото и оставяме настрана за 10 минути. Пресяваме брашното в купа, добавяме содата, захарта и солта.

Разбъркваме всичко и добавяме вече 'пресеченото' мляко. Слагаме тиквеното семе и бъркаме до получаване на не лепкаво тесто.

Разстиламе тестото в тавичка (аз слагам хартия за печене в тавичката), правим няколко прореза на тестото с нож, поръсваме с тиквено семе, щипка брашно и печем.

Питката се пече 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар