Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Дюнер с пилешко месо и чеснов сос

Дюнер с пилешко месо и чеснов сос

ViktoriaViktoria
Чирак
63436133460
Дюнер с пилешко месо и чеснов сос
Снимка: Viktoria
1 / 7
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Опитайте нашите дюнери и ви гарантираме, че няма да погледнете повече други!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • картофи - 1/2 кг
  • краставици - 1 бр.
  • зеле - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • кетчуп
  • горчица
  • черен пипер
  • универсална подправка - за пиле
  • сол
  • олио - за пържене
  • За соса
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме дъска и нож, измиваме бутчетата и започваме да ги обезкостяваме. След това нарязваме на ивички и подправяме с подправките.

В тиган сипваме малко олио и запържваме пилешкото месо. Отстраняваме от огъня. В купа белим картофите, измиваме ги, нарязваме, сипваме малко сол и разбъркваме. В тиган пържим картофите до готовност.

Нарязваме зелето, доматите на колелца, краставичките на кръгчета, а кашкавала го рендосваме. Соса приготвяме като обелим чесъна и го стриваме в хаванче или подходящ съд. В паничка изсипваме киселото мляко и майонезата, добавяме и стрития чесън, разбъркваме и соса ни е готов.

Затопляме в тиган питките за дюнерите, сгъваме като фуния и започваме да добавяме месо, сос, краставички, домати, зеле, сос, картофки, домати, месо, сос, кашкавал, месо, краставички и най-накрая обилно слагаме от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: