Усукана пита с кашкавал

24/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф730447144
"Меко тесто ще замесим, кашкавал ще добавим и майсторски ще го усучем - а вие си запишете рецептата за тази невероятна усукана пита "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 188
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в затопленото мляко със захарта и 3 с.л. брашно, поставете на топло място да шупне покрито със стреч фолио. Един жълтък отделяме от яйцата, а останалите ги разбиваме с вилица и прибавяме и останалите продукти за тестото.

Пресятото брашно прибавяме на етапи и месите докато получете меко тесто. Замесеното тесто поставете на топло място докато удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на три равни части. Всяка част разточете на дълъг около 3 педи правоъгълен лист и ширина 12 см. Първия лист намажете обилно с разтопено масло и поръсете с половината настърган кашкавал. Втория лист поставете върху първия и отново намажете с масло и поръсете с останалия кашкавал.

Поставете третия лист върху втория, притиснете ги добре и разточете с помощта на точилка на един общ лист, 4 педи дълъг и 20 см широк. Разточения лист разрежете на две по дължината. Двете части усучете заедно и поставете във формата на охлюв в предварително намазана с масло тава.

Оставете на топло да втаса около 20 минути, намажете с разбитите жълтък и 1 с.л. прясно мляко. Поставете в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете до златист загар.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Мога да твърдя, че това е най -вкусната питка, която съм правила! Благодаря ти, Мария!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв