Туршия за 3 дни

24/02/2017
"За всички лакомници, които нямат търпение да чакат туршията да стане - бърза туршия за три дни "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1 средна зелка
  • чушки - 4 бр. големи червени
  • моркови - 4 бр. големи
  • за саламурата
  • оцет - 2 и 1/2 ч.ч. ябълков
  • олио - 1 ч.ч.
  • морска сол - 2 с.л. (може и обикновена)
  • захар - 5 с.л.
  • бахар - на зърна
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се претрива с ръце. Морковите се режат на полумесеци, а чушките на малки лентички.

Всички зеленчуци се слагат в голяма тава(за да се съберат и да има възможност да се разбъркват).

Саламурата се приготвя, като всички съставки се заваряват на котлона и още както е вряла се заливат зеленчуците.

Добавят се бахарът и черният пипер. Обърква се много добре.Пълни се в буркани (може и кутии) .Долива се останалата саламура върху тях и съдовете се затварят добре за да не се разлее саламурата при обръщането.

Съхранява се в хладилник. Всеки ден се обръщат бурканите (кутиите) по 2 пъти. На 3 ден е готова за консумация. Аз не дочаках 3-ия ден :)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар