Телешко месо със сметана

24/02/2017
Зарчетоот ЗарчетоЧирак
"Крехко телешко със сметана - разбира се, че искаме да ни поканите на обяд "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Телешкото филе се нарязва на порционни парчета, поръсва се със солта и черния пипер. Запържва се с олиото на умерен огън, накрая се добавя и лукът, нарязан на по-ситно.

Трябва да се бърка често, за да не загори. Накрая се добавя брашното, разтворено хубаво във бялото вино, бърка се непрекъснато. Вари се на много слаб огън, докато месото стане крехко.

Накрая се добавя сметаната и се загрява още за около 5-10 минути, за да се смесят добре продуктите.

Сервирайте с картофена салата, обилно поръсено със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар