Панирани телешки пържоли

24/02/2017
"С тези крехки пържоли имаме повече от духовна връзка - смятаме, че те са нашата сродна храна, нали така се казваше "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 163
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • телешки пържоли - 6 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч. ч.
  • олио - 1 ч. ч.
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 1 кг
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и подправят със сол и черен пипер. Яйцата се разбиват в широка купа.

Пържолите се потапят първо в разбитите яйца, а след това се овалват в галета и се пържат в сгорещеното олио до златисто кафяво.

Картофите обелете, нарежете на едри парчета и ги задушете на пара в подходящ съд.

Панираните пържоли се поднасят с резен лимон и гарнитура от задушените на пара картофи, обилно поръсени с копър.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар