Сърце, задушено със зеленчуци

24/02/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaЧирак
"Така, когато сервирате, можете с чиста съвест да кажете на гостите, че сте сготвили от сърце... и със сърце "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински сърца - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 - 4 от буркан
  • домати - 1 ч.ч от консерва
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Измиваме добре сърцата и ги слагаме да се варят на тих огън за около 2 часа. Ако имате тенджера под налягане може и в нея.

След като са готови ги вадим и режем на кръгчета. Морковите измиваме добре и режем на колелца. Пипера на ивички, праза също на колелца.

Вземаме съд, в който поставяме олиото и лука , запържваме леко.Добавяме, доматите и пипера от консерва.

Оставяме да покъкри и след това прибавяме морковите и праза. Оставяме да поомекнат и след това поръсваме с черния пипер и солта.

Махаме от огъня, поставяме в тавичка и слагаме във фурната.

Когато е почти готово яденето, прибавяме вече сварените сърца и оставяме да постои още известно време.

Вадим и сервираме докато е топло.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар