Агнешко бутче с лапад и ориз на фурна

24/02/2017
Зарчетоот ЗарчетоЧирак
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се слага в голяма тава, посолява се и се наръсва обилно с черен и червен пипер. Половината от маслото се нарязва на парчета и се нарежда върху бутчето.

В тавата се налива една чаша топла вода и се слага във фурната да се пече. От време на време се полива със образувалия се сос. Обръща се и се изпича и от другата страна.

Когато месото е почти готово, около него се добавят лукът, лападът и оризът. Посолява се и се добавят 4 чаши вода. Разбърква се хубаво.

Връща се във фурната на умерена температура, като от време на време се разбърква оризът със зеленчуците, а месото се полива със течността от тавичката. Пече се докато цялата течност се поеме от ориза напълно.

Готовото ястие се поръсва със джоджена и се оставя за около час в изключената фурна да отлежи преди сервиране.

Сервирайте месото нарязано на порционни парчета и гарнирано с ориза.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар