Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Попска яхния със сини сливи

Попска яхния със сини сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Попска яхния със сини сливи1 / 2
03/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Помним я добре тази попска яхния със сини сливи - и си я хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 750 - 800 г
  • лук - 3/4 кг арпаджик или дребни лукчета
  • сини сливи - 8 - 10 броя неголеми
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • мазнина - 1/2 ч.ч. олио
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер - 15 зърна
  • чесън - 2 глави, почистени скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и го сложете в тенджера на котлона с мазнината да се запържи равномерно. Почистете лукчетата и ги сипете върху месото. Овкусете със сол и червен пипер и разбъркайте.

Прибавете дафиновия лист, зърната черен пипер, почистените скилидки чесън и доматената салца. По желание може да намалите количеството му, но оригиналната рецепта изисква да са 2 глави чесън.

Прибавете почистените сливи без костилки и разполовени. Залейте ястието с 2 ч.ч. гореща вода и виното. Оставете да ври на умерен огън до пълното увиране на месото, като при нужда долейте още малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
42
33
21
10
Дай твоята оценка: