Гъска пълнена с ябълки

24/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
"Уникално съчетание от вкусове и аромати - гответе, не се чудете, а после заедно ще се радваме на аплодисментите на гостите "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • гъска - 1 бр. + дреболиите на гъската
  • ябълки - 10 - 12 бр. кисели
  • масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме гъската много добре.

След това я изцеждаме и я напълваме с половината масло, дреболиите, които се слагат цели и сурови и обелените и изчистени ябълки, които предварително посоляваме със малко сол и захар.

Зашиваме гъската с конец и я намазваме с останалото масло. Добавяме малко вода и печем в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар