Пълнена гъска и задушена с кисело зеле

24/02/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене220 мин.
Общо250 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.

В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб. Разбъркваме всичко много добре и добавяме яйцата, магданоза и черния пипер.

С така приготвената плънка пълним гъската и я зашиваме добре с конец. Слагаме я в дълбока тенджера и изсипваме бульона, виното, половината масло и нарязаната сланина.

Слагаме капака и го замазваме с тесто. Оставяме ястието да се задуши на тих огън за около 2 часа.
През това време нарязваме зелката и я задушаваме с останалото масло. Подправяме го червения пипер и малко черен пипер.

След като извадим гъската от тенджерата я слагаме в тава. Намазваме я с малко масло и около нея слагаме задушеното зеле. Печем в силна фурна за около 30 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар