Печена гъска по английски

24/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40614101
"Не може да им се отрече на англичаните - разбират от готвене на гъски и смешни шапки "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.

В купа слагаме нарязаните на ситно дреболии, настърганата ябълка, стафидите, бадемите, наситнения магданоз, подправките и половината масло. Разбъркваме всичко и с така получената плънка напълваме гъската.

Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар