Печена гъска по английски

24/02/2017
"Не може да им се отрече на англичаните - разбират от готвене на гъски и смешни шапки "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • гъска - 1 бр. + дреболиите на гъската
  • галета - 1 пакет, накисната в прясно мляко
  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - 1 с.л.
  • бадеми - 2 - 3 с.л. счукани
  • лимони - 1 бр.
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 125 г
  • сол

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.

В купа слагаме нарязаните на ситно дреболии, настърганата ябълка, стафидите, бадемите, наситнения магданоз, подправките и половината масло. Разбъркваме всичко и с така получената плънка напълваме гъската.

Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар