Желирано бяло гъше месо

24/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
Приготвяне60 мин.
Готвене240 мин.
Общо300 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото заедно с карфиола, моркова, целината и гъбите. Към тях добавяме черния пипер, бахара, дафиновите листа и сол на вкус. Варим до готовност на месото. След като свалим от огъня оставяме бульона да изстине. Когато това стане го прецеждаме два пъти, за да може да стане по-светъл.

Нарязваме свареното месо на ситно, карфиола го накъсваме на розички, морковите нарязваме на колелца, а гъбите на ивички. Взимаме кексова форма и я потапяме в студена вода. След това на дъното и нареждаме твърдо сварените яйца, нарязани на колелца.

Отгоре слагаме малко месо, а върху него слагаме морковите, гъбите и карфиола и завършваме с месо. В 2 ч.ч. от прецедения бульон слагаме накиснатия на водна баня желатин и с него заливаме месото и зеленчуците.

След като изстине всичко слагаме кексовата форма в хладилник да стои за 3-4 часа. Преди да поднесем слагаме кексовата форма за секунди в гореща вода и обръщаме върху поднос. Украсяваме ястието с магданоз и кисели краставички.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар