Желирано бяло гъше месо

24/02/2017
Приготвяне60 мин.
Готвене240 мин.
Общо300 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • гъше месо - бялото месо на гъската
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • карфиол - няколко стръкчета
  • гъби - 50 гр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • желатин - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото заедно с карфиола, моркова, целината и гъбите. Към тях добавяме черния пипер, бахара, дафиновите листа и сол на вкус. Варим до готовност на месото. След като свалим от огъня оставяме бульона да изстине. Когато това стане го прецеждаме два пъти, за да може да стане по-светъл.

Нарязваме свареното месо на ситно, карфиола го накъсваме на розички, морковите нарязваме на колелца, а гъбите на ивички. Взимаме кексова форма и я потапяме в студена вода. След това на дъното и нареждаме твърдо сварените яйца, нарязани на колелца.

Отгоре слагаме малко месо, а върху него слагаме морковите, гъбите и карфиола и завършваме с месо. В 2 ч.ч. от прецедения бульон слагаме накиснатия на водна баня желатин и с него заливаме месото и зеленчуците.

След като изстине всичко слагаме кексовата форма в хладилник да стои за 3-4 часа. Преди да поднесем слагаме кексовата форма за секунди в гореща вода и обръщаме върху поднос. Украсяваме ястието с магданоз и кисели краставички.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар