Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Гъше Месо»Желирано бяло гъше месо

Желирано бяло гъше месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Желирано бяло гъше месо1 / 2
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
300 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъше месо - бялото месо на гъската
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • карфиол - няколко стръкчета
  • гъби - 50 гр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • желатин - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото заедно с карфиола, моркова, целината и гъбите. Към тях добавяме черния пипер, бахара, дафиновите листа и сол на вкус. Варим до готовност на месото. След като свалим от огъня оставяме бульона да изстине. Когато това стане го прецеждаме два пъти, за да може да стане по-светъл.

Нарязваме свареното месо на ситно, карфиола го накъсваме на розички, морковите нарязваме на колелца, а гъбите на ивички. Взимаме кексова форма и я потапяме в студена вода. След това на дъното и нареждаме твърдо сварените яйца, нарязани на колелца.

Отгоре слагаме малко месо, а върху него слагаме морковите, гъбите и карфиола и завършваме с месо. В 2 ч.ч. от прецедения бульон слагаме накиснатия на водна баня желатин и с него заливаме месото и зеленчуците.

След като изстине всичко слагаме кексовата форма в хладилник да стои за 3-4 часа. Преди да поднесем слагаме кексовата форма за секунди в гореща вода и обръщаме върху поднос. Украсяваме ястието с магданоз и кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: