Ябълков сладкиш с орехи и фъстъци

24/02/2017
"На хубава жена и сочен ябълков сладкиш с орехи и фъстъци никой не отказва "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото брашното се минава през сито, добавя се щипка сол, бакпулверът и ванилията. Добавят се олиото, яйцата, захарта, киселото мляко и настъргана ситно лимонова кора и хубаво се разбива.

За плънката ябълките се настъргват с или без люспата. Ако са много сочни, може да се оставят в сито да се поизцедят малко.

Добавят се захарта, смлените орехи и фъстъци, канелата и галетата (може да се ползват и натрошени обикновени бисквити или обикновени сухари - целта е да поемат течността на ябълките, за да не е много воден сладкишът).

В намазнена тава се посипва малко брашно по дъното и по стените и се излива половината от сместа за тестото, след това се изсипва цялата плънка и върху нея останалата смес за тесто. Пече се на 180 градуса около 30-35 минути.

Може да поднесете с поръсена пудра захар или сок от сладко от вишни.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар