Сладолед с грозде и крема сирене

24/02/2017
Йорданка Ковачеваот Йорданка КовачеваПомощник Готвач
"Чуден, вкусен сладолед с кремообразна текстура и изискан вид - оставяме декорацията на вашето въображение "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За сиропа - нарежете гроздовите зърна на парченца (няма нужда да ги чистите от семките и кожата ) и ги посипете със захарта и ликьора. Оставете да престоят на стайна температура 1 час, докато пуснат сок.

2. В тенджерка загрейте прясното мляко с щипка сол, портокаловите резени, канелата и ванилията. Когато заври, отстранете от огъня , захлупете с капак и оставете 30 мин., за да се усвоят добре всички аромати, след това махнете портокала.

3. Сложете на тих огън престоялото и вече пуснало сок грозде, варете до сгъстяване на сиропчето около 20 мин, като накрая може да увеличите огъня. Прецедете сместа (около 1/2 чашка сок излиза) като с лъжица притискате, за да се изцеди всяка капка от вкусния, ароматен гроздов сироп. Чашата оставете да изстине на стайна температура и после я подръжте малко в хладилник.

4. През това време разбийте добре жълтъците със захарта (90 гр) , сложете ги при охладеното мляко и на тих огън бъркайте докато сместа се сгъсти малко и почти стане на пяна. Когато това се случи, отстранете и оставете да се охлади като от време на време разбърквате внимателно.

5. Охладения гъстичък гроздов сироп изсипете при вече изстиналото пухкаво кремче. Не бъркайте много. (Може да заделите малко от него за декорация при сервиране ако желаете).

6. Разбийте с миксер сметаната на сняг и прибавете към нея крема сиренето, продължете да разбивате до получаване на еднородна смес.

7. Сложете сметаната на части при останалия крем като леко забърквате до цялостното и интегриране.

8. Разсипете в купички или един голям съд, както ви е удобно, завийте с прозрачно домакинско фолио и оставете във фризер за 4-5 часа минимум.

През първите два часа разбърквайте сместа от време на време, за да се избегне формирането на кристали. Става чуден, вкусен сладолед с кремообразна текстура и изискан вид ако е и добре декориран и украсен! ! Насладете му се!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
24.02.2017 16:56
Разкош!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв