Да помогнем на Мишо да проходи

Домашен кашкавал

03/04/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Домашен кашкавал
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо90 099
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата758
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 4 л
  • сол - 4 с.л.
  • мая - 15 капки за сирене
  • лимонена киселина - 1 с.л.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Приготвяне на Домашен кашкавал

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

3.6
Общо 46 гласували
5 14
4 14
3 7
2 6
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
майката на боби
10.01.2016 19:54
много е гаден синът ми повърна
3
7
хохи
10.01.2016 19:52
гооооооо
3
2
Поли
29.11.2015 18:54
Направих от 4л мляко,625гр кашкавал. Но защо маслеността остана в суроватката- жълта и маслена, а кашкавала стана бял? Дайте съвет?
5
1
Ралица
22.05.2015 19:02
Здравейте , да споделя и аз какво ми се получи. Първият път ми се получи перфектно ,но втория не .После на третия път бях сложила две тенджери едновременно на печката и еднато се получи отново перфектно ,но другато мляко не . И в крайна сметка разбрах че трябва много добре да ври млякото като се слага лимонтузуто ,защото ако не е така колкото и лимонтузута да сложиш не се пресича както трябва . А кашкавала иначе стана страхотен.
8
0
Георги
24.01.2015 11:59
Кашкавала стана уникален.
Евала за рецептата.
Стефка
20.01.2016 16:02
Здравейте,аз правя кашкавал от домашно мляко-4 литра мляко ври на ключ,4с.л сол,1л.лимонтозу ври 10 минути,15с.л мая за сирене пак ври 10 минути.Кашкавала става жълт като лимон.
3
0
7
2
Лиляна
03.11.2014 18:38
Спазих рецептата точно и се получи прекрасен на вкус кашкавал
3
0
шани
13.07.2014 14:54
нищо не става,не се пресича млякото ми с лимонената киселина,сложих този път 2 пакета и пак нищо
7
1
Шани
10.07.2014 21:32
добре на мен защо не ми се пресече с лимон тозуто?
6
5
Пипилота
15.12.2013 16:29
Опитах рецептата и стана истински кашкавал....и то поне 400гр,мерси!
9
1
фен на кашкавала
06.10.2013 18:49
рецептата на Милен е точната, мая за сирене се слага в сиренето, а кашкавала само с лимонена киселина
8
2

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Домашен кашкавал. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни рецепти за Домашен кашкавал. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Домашен кашкавал в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.