събота, 13 февруари

Домашен кашкавал

От Роси ТрифоноваИноватор / Автор03/04/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Домашен кашкавал
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо65 166
  • Преглеждания за месеца1079
  • Преглеждания за седмицата588
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 л
  • сол - 4 с.л.
  • мая - 15 капки за сирене
  • лимонена киселина - 1 с.л.
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Домашен кашкавал

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.6 от 44 Гласа

Отзиви (18)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
1
1
Отговор
майката на боби

2016-01-10, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

много е гаден синът ми повърна
2
0
Отговор
хохи

2016-01-10, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

гооооооо
1
0
Отговор
Поли

2015-11-29, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Направих от 4л мляко,625гр кашкавал. Но защо маслеността остана в суроватката- жълта и маслена, а кашкавала стана бял? Дайте съвет?
4
0
Отговор
Ралица

2015-05-22, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Здравейте , да споделя и аз какво ми се получи. Първият път ми се получи перфектно ,но втория не .После на третия път бях сложила две тенджери едновременно на печката и еднато се получи отново перфектно ,но другато мляко не . И в крайна сметка разбрах че трябва много добре да ври млякото като се слага лимонтузуто ,защото ако не е така колкото и лимонтузута да сложиш не се пресича както трябва . А кашкавала иначе стана страхотен.
6
2
Отговор
Георги

2015-01-24, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Кашкавала стана уникален.
Евала за рецептата.
1
0
СтефкаЗдравейте,аз правя кашкавал от домашно мляко-4 литра мляко ври на ключ,4с.л сол,1л.лимонтозу ври 10 минути,15с.л мая за сирене пак ври 10 минути.Кашкавала става жълт като лимон.
2
0
Отговор
Лиляна

2014-11-03, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Спазих рецептата точно и се получи прекрасен на вкус кашкавал
5
0
Отговор
шани

2014-07-13, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

нищо не става,не се пресича млякото ми с лимонената киселина,сложих този път 2 пакета и пак нищо
3
3
Отговор
Шани

2014-07-10, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

добре на мен защо не ми се пресече с лимон тозуто?
9
1
Отговор
Пипилота

2013-12-15, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Опитах рецептата и стана истински кашкавал....и то поне 400гр,мерси!
4
1
Отговор
фен на кашкавала

2013-10-06, Оценка 3.0 от 5 за Домашен кашкавал

рецептата на Милен е точната, мая за сирене се слага в сиренето, а кашкавала само с лимонена киселина

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Домашен кашкавал. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни рецепти за Домашен кашкавал. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Домашен кашкавал в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.