вторник, 21 октомври

Домашен кашкавал

Публикувана от:
Видяно: 31 923 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Домашен кашкавал
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 л
  • сол - 4 с.л.
  • мая - 15 капки за сирене
  • лимонена киселина - 1 с.л.

Приготвяне на Домашен кашкавал

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

4.4 от 29 Гласа

Отзиви (12)

  • 1
    0
    Отговор
    шани

    2014-07-13, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    нищо не става,не се пресича млякото ми с лимонената киселина,сложих този път 2 пакета и пак нищо
  • 0
    1
    Отговор
    Шани

    2014-07-10, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    добре на мен защо не ми се пресече с лимон тозуто?
  • 6
    1
    Отговор
    Пипилота

    2013-12-15, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    Опитах рецептата и стана истински кашкавал....и то поне 400гр,мерси!
  • 3
    0
    Отговор
    фен на кашкавала

    2013-10-06, Оценка 3 от 5 за Домашен кашкавал

    рецептата на Милен е точната, мая за сирене се слага в сиренето, а кашкавала само с лимонена киселина
  • 0
    0
    Отговор
    Тиана

    2013-07-09, Оценка 3 от 5 за Домашен кашкавал

    А дали ще стане с козе мляко?
  • 6
    1
    Отговор
    Буболечка

    2013-07-09, Оценка 3 от 5 за Домашен кашкавал

    Няма никакъв смисъл от маята като се пресича с лимонена киселина. Това, което правим в домашни условия е пресована извара. Кашкавал се прави наистина с мая, но после се меси.
  • 0
    0
    Отговор
    Милен

    2013-06-26, Оценка 4 от 5 за Домашен кашкавал

    Може ли някой да ми обясни,защо се слага мая,след като става и без нея?
  • 5
    0
    Отговор
    Милен

    2013-06-17, Оценка 3 от 5 за Домашен кашкавал

    Аз правя така кашкавал:
    Прецеждаме млякото през тензух.
    5л мляко
    1 пакетче лимонена киселина
    5 препълнени супени лъжици сол-може и 6.
    Млякото го завираме.Отдръпваме и добавяме солта и лим.киселина.Връщаме го на огъня и го варим 5 мин.като разбъркваме леко.После се прецежда в тензух
    и го притискаме.Количеството е:силно изцедено 0.650кг,по-слабо 0.750кг.Готов е за консумация след 12ч.
  • 0
    0
    Отговор
    Мърльо

    2013-05-31, Оценка 3 от 5 за Домашен кашкавал

    Рецептата е трагедия от 4 л. мляко излиза около 200-300 г. кашкавал , просто не си хабете продуктите и времето
    4
    0
    Akseniq7ако искаш,може да поспорим.Аз само така правя кашкавал и става превъзходен,а това колко ще излезе като количество,зависи изцяло от млякото
  • 1
    0
    Отговор
    tiitibg

    2012-04-16, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    Много Ви благодаря за бързият отговор :) в интерес на истината по-добре е да си направя повечко :) и без това много обичам да си го хапвам ! Лек и успешен ден !

Домашна и бърза рецепта за Домашен кашкавал. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни рецепти за Домашен кашкавал. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Домашен кашкавал в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.