вторник, 1 септември

Домашен кашкавал

Публикувана от:
Видяно: 52 070 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Домашен кашкавал
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 л
  • сол - 4 с.л.
  • мая - 15 капки за сирене
  • лимонена киселина - 1 с.л.

Приготвяне на Домашен кашкавал

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.7 от 39 Гласа

Отзиви (15)

0
0
Отговор
Ралица

2015-05-22, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Здравейте , да споделя и аз какво ми се получи. Първият път ми се получи перфектно ,но втория не .После на третия път бях сложила две тенджери едновременно на печката и еднато се получи отново перфектно ,но другато мляко не . И в крайна сметка разбрах че трябва много добре да ври млякото като се слага лимонтузуто ,защото ако не е така колкото и лимонтузута да сложиш не се пресича както трябва . А кашкавала иначе стана страхотен.
4
2
Отговор
Георги

2015-01-24, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Кашкавала стана уникален.
Евала за рецептата.
1
0
Отговор
Лиляна

2014-11-03, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Спазих рецептата точно и се получи прекрасен на вкус кашкавал
3
0
Отговор
шани

2014-07-13, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

нищо не става,не се пресича млякото ми с лимонената киселина,сложих този път 2 пакета и пак нищо
0
3
Отговор
Шани

2014-07-10, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

добре на мен защо не ми се пресече с лимон тозуто?
8
1
Отговор
Пипилота

2013-12-15, Оценка 5.0 от 5 за Домашен кашкавал

Опитах рецептата и стана истински кашкавал....и то поне 400гр,мерси!
4
0
Отговор
фен на кашкавала

2013-10-06, Оценка 3.0 от 5 за Домашен кашкавал

рецептата на Милен е точната, мая за сирене се слага в сиренето, а кашкавала само с лимонена киселина
0
0
Отговор
Тиана

2013-07-09, Оценка 3.0 от 5 за Домашен кашкавал

А дали ще стане с козе мляко?
8
2
Отговор
Буболечка

2013-07-09, Оценка 3.0 от 5 за Домашен кашкавал

Няма никакъв смисъл от маята като се пресича с лимонена киселина. Това, което правим в домашни условия е пресована извара. Кашкавал се прави наистина с мая, но после се меси.
4
0
Отговор
Милен

2013-06-26, Оценка 4.0 от 5 за Домашен кашкавал

Може ли някой да ми обясни,защо се слага мая,след като става и без нея?

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Паниран бирен кашкавал с доматен сос
  • Кашкавалки
  • Домашна пица с домати и кашкавал

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Домашен кашкавал. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни рецепти за Домашен кашкавал. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Домашен кашкавал в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.