Домашен кашкавал

03/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"По хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци по 20 лв килото пълни с сухо мляко и съставки с неизвестен произход"
Приготвяне150 мин.
Готвене30 мин.
Общо180 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо115 155
  • Преглеждания за месеца481
  • Преглеждания за седмицата223
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 14
3 7
2 6
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

майката на боби
майката на боби
10.01.2016 19:54
много е гаден синът ми повърна
7
10
хохи
хохи
10.01.2016 19:52
гооооооо
3
2
Поли
Поли
29.11.2015 18:54
Направих от 4л мляко,625гр кашкавал. Но защо маслеността остана в суроватката- жълта и маслена, а кашкавала стана бял? Дайте съвет?
13
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти