Домашен кашкавал

03/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"По хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци по 20 лв килото пълни с сухо мляко и съставки с неизвестен произход"
Приготвяне150 мин.
Готвене30 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201 496
  • Преглеждания за месеца3180
  • Преглеждания за седмицата449
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.подобни рецепти тук

5 18
4 15
3 8
2 5
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Kostodinka Kostodinova
Kostodinka Kostodinova
31.05.2018 20:15
От козе мляко дали ще стане?
0
0
Mona Linova
Mona Linova
04.05.2018 11:43
Много е вкусен :) Всички го харесаха
2
0
майката на боби
майката на боби
10.01.2016 19:54
много е гаден синът ми повърна
17
24

Виж всички коментари или напиши такъв