Домашен кашкавал

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
03/04/2012
"По хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци по 20 лв килото пълни с сухо мляко и съставки с неизвестен произход"
Приготвяне150 мин.
Готвене30 мин.
Общо180 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо106 650
  • Преглеждания за месеца7445
  • Преглеждания за седмицата875
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 4 л
  • сол - 4 с.л.
  • мая - 15 капки за сирене
  • лимонена киселина - 1 с.л.

Приготвяне

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 14
3 7
2 6
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
майката на боби
майката на боби
10.01.2016 19:54
много е гаден синът ми повърна
5
10
хохи
хохи
10.01.2016 19:52
гооооооо
3
2
Поли
Поли
29.11.2015 18:54
Направих от 4л мляко,625гр кашкавал. Но защо маслеността остана в суроватката- жълта и маслена, а кашкавала стана бял? Дайте съвет?
10
1
Ралица
Ралица
22.05.2015 19:02
Здравейте , да споделя и аз какво ми се получи. Първият път ми се получи перфектно ,но втория не .После на третия път бях сложила две тенджери едновременно на печката и еднато се получи отново перфектно ,но другато мляко не . И в крайна сметка разбрах че трябва много добре да ври млякото като се слага лимонтузуто ,защото ако не е така колкото и лимонтузута да сложиш не се пресича както трябва . А кашкавала иначе стана страхотен.
17
0
Георги
Георги
24.01.2015 11:59
Кашкавала стана уникален.
Евала за рецептата.
9
3
Стефка
Стефка
20.01.2016 16:02
Здравейте,аз правя кашкавал от домашно мляко-4 литра мляко ври на ключ,4с.л сол,1л.лимонтозу ври 10 минути,15с.л мая за сирене пак ври 10 минути.Кашкавала става жълт като лимон.
4
0
Лиляна
Лиляна
03.11.2014 18:38
Спазих рецептата точно и се получи прекрасен на вкус кашкавал
4
2
шани
шани
13.07.2014 14:54
нищо не става,не се пресича млякото ми с лимонената киселина,сложих този път 2 пакета и пак нищо
10
1
Шани
Шани
10.07.2014 21:32
добре на мен защо не ми се пресече с лимон тозуто?
9
6
Пипилота
Пипилота
15.12.2013 16:29
Опитах рецептата и стана истински кашкавал....и то поне 400гр,мерси!
9
2
фен на кашкавала
фен на кашкавала
06.10.2013 18:49
рецептата на Милен е точната, мая за сирене се слага в сиренето, а кашкавала само с лимонена киселина
10
3

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с