неделя, 5 юли

Домашен кашкавал

Публикувана от:
Видяно: 48 489 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Домашен кашкавал
Приготвяне
Готвене
Общо

Още от Предястия

Избрани

Още рецепти с

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 л
  • сол - 4 с.л.
  • мая - 15 капки за сирене
  • лимонена киселина - 1 с.л.

Приготвяне на Домашен кашкавал

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.8 от 37 Гласа

Отзиви (15)

  • 0
    0
    Отговор
    Ралица

    2015-05-22, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    Здравейте , да споделя и аз какво ми се получи. Първият път ми се получи перфектно ,но втория не .После на третия път бях сложила две тенджери едновременно на печката и еднато се получи отново перфектно ,но другато мляко не . И в крайна сметка разбрах че трябва много добре да ври млякото като се слага лимонтузуто ,защото ако не е така колкото и лимонтузута да сложиш не се пресича както трябва . А кашкавала иначе стана страхотен.
  • 4
    2
    Отговор
    Георги

    2015-01-24, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    Кашкавала стана уникален.
    Евала за рецептата.
  • 1
    0
    Отговор
    Лиляна

    2014-11-03, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    Спазих рецептата точно и се получи прекрасен на вкус кашкавал
  • 3
    0
    Отговор
    шани

    2014-07-13, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    нищо не става,не се пресича млякото ми с лимонената киселина,сложих този път 2 пакета и пак нищо
  • 0
    3
    Отговор
    Шани

    2014-07-10, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    добре на мен защо не ми се пресече с лимон тозуто?
  • 8
    1
    Отговор
    Пипилота

    2013-12-15, Оценка 5 от 5 за Домашен кашкавал

    Опитах рецептата и стана истински кашкавал....и то поне 400гр,мерси!
  • 4
    0
    Отговор
    фен на кашкавала

    2013-10-06, Оценка 3 от 5 за Домашен кашкавал

    рецептата на Милен е точната, мая за сирене се слага в сиренето, а кашкавала само с лимонена киселина
  • 0
    0
    Отговор
    Тиана

    2013-07-09, Оценка 3 от 5 за Домашен кашкавал

    А дали ще стане с козе мляко?
  • 7
    1
    Отговор
    Буболечка

    2013-07-09, Оценка 3 от 5 за Домашен кашкавал

    Няма никакъв смисъл от маята като се пресича с лимонена киселина. Това, което правим в домашни условия е пресована извара. Кашкавал се прави наистина с мая, но после се меси.
  • 3
    0
    Отговор
    Милен

    2013-06-26, Оценка 4 от 5 за Домашен кашкавал

    Може ли някой да ми обясни,защо се слага мая,след като става и без нея?
  • Още Вкусни Рецепти

  • Нови
  • Ястия за деня
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани

Домашна и бърза рецепта за Домашен кашкавал. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни рецепти за Домашен кашкавал. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Домашен кашкавал в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.