Омлет с гъби и маслини

25/02/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Пролетен омлет с ароматни гъби - ще го приготвите лесно и за нула време в микровълновата "
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо583
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и чушката се нарязват на ситно и заедно с 1 с. л. масло се загряват в закрит съд 3 минути при пълна мощност на микровълновата, като се разбърква един път. Прибавят се доматеният сос и нарязаните маслини и се пече 3 минути при 100%.

Разбърква се и се оставя настрана. Слага се 1 с. л. масло в широка тава, покрива се и се разтопява за 20-30 секунди при 100%. Отделно се разбиват яйцата, прибавят се млякото, солта и черният пипер.

Половината от сместа се изсипва в тавата, покрива се с восъчна хартия и се пече 2 минути при 100%.

Разбърква се внимателно, така че изпечената по краищата част да остане в средата. Покрива се и се пече още 2 минути при 100%. Готовият омлет се изважда в чиния.

По същия начин се приготвя и останалата смес. В средата на всеки омлет се изсипва по 1/2 чаша от соса, прегъват се на две, изсипва се останалия сос и се поръсва с кашкавала. Всеки омлет се разрязва наполовина и се сервира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар